keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Day 5 (18.9): Grillailua ja taifuunia luvassa

Tänään oli mahtava herätä uuteen aamuun! Sain viime yönä nukuttua 10h yöunet. Kiitos Taivaan Isälle ja kaikille kamuille jotka rukoilitte mun puolesta, oli aivan erilaista olla tänään liikenteessä kun oli levännyt olo!

Meillä ei ollut aamuksi mitään erityistä ohjelmaa, ja sen takia päästiin tutustumaan talomme kattokerroksen pyykkikoneeseen. Pyykkikone on siis tosiaan katolla, mutta siellä on kyllä seinämät ja katos, ettei ihan rupea huimaamaan, vaikka mua kyllä huimasi joka tapauksessa.. :) Pesu maksoi 20 NTD, eli 50 senttiä euroissa, ei paha. 

Mentiin tänään taas syömään läheiselle yliopistolle. Oli pakko tilata dumplingseja, olen ihan koukuttunut niihin. Tässä vähän todistusaineistoa:Olen ollut vähän huolissani, koska taifuuni lähestyy Taiwania. Tämä taifuuni ei kuitenkaan tule olemaan kovin suuri, eikä se osu Hsinchuun, mutta se tuo mukanaan paljon sadetta ja kovaa tuulta. Tuulesta saatiinkin tänään jo esimakua, en muista kokeneeni Suomessa ikinä niin kovaa tuulta kun täällä! Perjantaina ja lauantaina se ilmeisesti "iskee". Mutta onneksi on paljon kirjoitus- ja lukemishommia joita voi sitten tehdä jos ulkona on huono sää.

Taiwan tuntuu olevan skootterien luvattu maa, ja Seminaarin läheisyyteen oli parkkeerattu kaksi aika hauskaa yksilöä :) :


                                 Voihan sen kasvimaan skootteriinkin istuttaa.. :)

Päivällä saimme esimakua Hsinchun keskustasta, kun lähdettiin Seanin kanssa käymään asioilla. Mun kansainväliseen ajokorttiin piti lyödä vielä paikallisten viranomaisten leimat, että se on voimassaoleva myös täällä. Äitille ja muille tiedoksi: tulen ajamaan vaan maaseudulla! 
Käytiin myös pikaisesti käännähtämässä Taiwanin isoimmassa ostoskeskuksessa, Big Cityssä. Kerroksia näkyi olevan 8.. Tarkoituksena olisi käydä siellä tällä viikolla, kun torstai ja perjantai on vapaapäiviä.

Alkuillasta Seminaarin pihassa oli grillijuhlat, sillä tänään Taiwanissa ja muualla kiinalaisessa maailmassa vietetään Moon Festivalia (lisäinfoa ko. juhlasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Mid-Autumn_Festival) Tarjolla oli kaikenlaista grilliruokaa ja oli myös mahdollisuus tutustua Seminaarin väkeen. En olisi uskonut, mutta illan herkkuyllättäjäksi nousi grillattu mustekalapallo, nam!
Grillijuhlassa oli mukava tunnelma ja oli hauskaa jutella uusien ihmisten kanssa. Tässä vähän kuvia grillailuista:Kyllä, grillinä tosiaankin toimi kottikärryt :) Loppuillasta alkoi tihuttaa vettä ja ukkostamaan. Kun menimme takaisin kämppäämme 7.kerrokseen, salamoita näkyi todella paljon ja aika isoja vielä! Mä en niitä kovin kauaa uskaltanut katsoa :D 

Taidan lopettaa tähän tältä erää, kiitos kun luit mun juttuja :) 

Rakkaudella, Maria

3 kommenttia:

 1. Vau, sounds epic.. Tuli nälkä kun katson noita momoloisia. :( Onko sulla uusi paita tuossa kuvassa!? Näytät tosi söpöltä. Mä rukoilen ei-uskonnollisesti että taifuuni pysyy sinusta kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas Liisuseni! Miss you! Tarjoan sulle virtuaalimomon tuosta kuvasta! Ei ole uusi paita, tuo on itseasiassa hellemekko :) Kiitos kun rukoilet :* voi hyvin!

   Poista
 2. Stay safe sweetie. Keep us posted! :)

  VastaaPoista