keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Day 10 (23.9): Päivä Taipeissa

Taipei-päivitys tulee nyt vähän jälkijunassa, näin kauan kesti toipua reissusta.. Ei vaan, oon vaan ollut laiska kirjoittamaan, koska tästä tulee pitkä juttu :)

Tosiaan maanantaina lähdettiin Marin kanssa Taipeihin. Ilahduttavasti pääsimme Hsinchusta Taipeihin Aloha-bussilla, joka lähti ihan seminariin läheltä ja maksoi 100 NTD (eli n. 2,5€). Matka sujui rattoisasti, bussissa oli hyvä ilmastointi ja tarpeeksi tilaa. Outoa oli se, että bussin etuosassa oli iso screeni jossa näytettiin saksalaista toimintaelokuvaa!

Bussin määränpäänä oli Banqiaon bussi/juna/metroasema. Sinne päästyämme koin pahan kulttuurishokin. Käytiin asemalla wc:ssä, ja wc:t näytti siis tältä: http://therockerfund.files.wordpress.com/2010/01/taiwanese-toilet.jpg (en ole siis tuossa kuvassa :D). Mutta tällaisena länsimaalaisena hienohelmana tuntui vähän inhalta hoitaa wc-hommat kyykyssä, yh! No mutta ei sen enempää vessajuttuja. Seuraavana tavoitteena oli löytää metrotunneliin joka sitten sujuikin ongelmitta. Taipeissa on laaja metroverkosto ja metrot on todella siistejä ja halpoja! Suunnattiin Taiwan City Hallin pysäkille, koska tarkoitus oli mennä Taipei 101:niin!

Päästiin perille asemalle ja kauaa ei tarvinnut pyöriä että havaitsi Taipei 101:n. 509 metriä korkeaa rakennusta ei sinänsä ollut vaikea huomata. Taipei 101 on yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä.

Taipei 101
Päästyämme perille Taipei 101:niin, suuntasimme ensin ostoskeskuksen puolelle tankkaamaan. Tällä kertaa mun ruokavalinta oli täysi huti. Roasted duck kuulosti listalla hyvältä, mutta todellisuudessa annos muistutti limaista ankkapuuroa, ja maistui aivan kamalalta. Onneksi pettymyksen pystyi korvaamaan aina niin tutulla ja turvallisella Mc Donaldsilla ja mehubaarin limesmoothiella.

Herkullisen näköistä, eikö?

Tämän putiikin limesmoothie auttoi pettymyksen voittamisessa   
Jäimme pyörimään aterioinnin jälkeen vielä ostoskeskukseen. Mun piti kerätä rohkeutta tornin huipussa käymistä varten. Taipei 101:in ostoskeskus on todellinen luksuskauppojen keskittymä. Sieltä löytyi niin Dior, Prada, Tiffany's ja Louis Vuitton. Ei pahemmin käyty kaupoissa, mutta pyörittiin kuitenkin ostari läpi. Siellä oli myös joku taidenäyttely, jossa oli esillä hyvin mielenkiintoisia kenkiä.

Marmoripalatsi


Päivän aikaisemmat wc-kauhut saivat täydellisen sovituksen, kun käytiin ostarin wc:ssä, tällaisia puitteita ei ihan joka puolella näe :D

Ei hassummat lepolasset wc:hen..

Tuonne ei kehdattu Hawaianakset jalassa mennä

Koruinspiraatiota

Tässä näyttelyn kenkiä

Morsiusmuotia 2014?

Aikas herkut
 
Jokatytön unelmakauppa
Lopulta oli aika lähteä näköalakerrokseen, joka on siis Taipei 101:nin 89. kerros, 384 metrin korkeudessa. Meinasin ensin jättää koko jutun väliin, kun mua hirvittää korkeus paljon matalammissakin paikoissa. Onneksi Mari sai mut kuitenkin suostuteltua, ja pian oltiinkin jo jonottamassa hissiin. Liput ei ollu hinnalla pilattu, opiskelijalippu n.11€, kun vertaa että Näsinneulaan maksaa 10€ ja se on kuitenkin puolet matalampi :D Mutta joo, takaisin Taipei 101:niin. Olin jonottaessa ihan kauhuissani, ajatus siitä että on lähes neljänsadan metrin korkeudessa ei oikein lämmittänyt sydäntä. Hissi meni ihan hujauksessa 89. kerrokseen. Ihme kyllä, kun oltiin siellä ylhäällä niin en saanut mitään paniikkikohtausta. Huimasi kyllä välillä ja aluksi en meinannut uskaltaa ikkunan lähelle. Kuljin ihan agenttina seiniä pitkin ja ikkunankarmeista tukea pitäen. Onneksi lopulta kuitenkin uskaltauduin tutkailemaan maisemia. Ja olihan ne hienoja! Sieltä näki todella kauas. Ei oikeen osaa sanoilla kuvata, niin pistän mielummin kuvia tulemaan:


Että semmonen on Taipei 101. Olen kyllä onnellinen, että uskalsin mennä sinne, vaikka aluksi pelottikin niin paljon! Taipei 101:nin pihalla oli hauska LOVE-patsas, jonka kanssa piti tietysti päästä poseeraamaan. Hauskaa oli se, että pari aasialaista naista halusi päästä mun ja Marin kanssa yhteiskuvaan. Oltiin kai niin eksoottisia :D


Harjoittelijatoverini Mari

Me turistinähtävyydetSeuraavaksi suunnattiin Taipein ydinkeskustaa, päärautatieaseman liepeille. Siellä oli kyllä todella kova meisinki, ihmisiä, autoja, busseja ja takseja joka puolella. Se tuntui niin täydeltä paikalta että huhhuh.. Olen aina kuvitellut tuntevani oloni koitoisimmaksi kaupungissa, mutta kyllä vaan tuli kova ikävä Suomen metsiin kun suhaili keskellä miljoonakaupunkia.

Katumaisemaa

Vaaleanpunainen bussi!

Paikallinen tapa myydä ankkaa..
Kun oltiin saatu tarpeeksemme ydinkeskustan vilinästä, otettiin metro Shilinin night market-alueelle. Shilinin night market on siis ilta/yötori, jossa myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Ei keretty olemaan siellä kovin kauaa, kun piti vielä keretä bussiin. Mutta tässä vähän kuvia sieltäkin: 
Kotimatka takaisin Hsinchuun sujui hyvin. Aluksi emme meinanneet löytää oikeaa bussiasemaa, mutta onneksi paikalliset neuvoivat meitä hyvin. Bussissa näytettiin taas saksalaista elokuvaa, tällä kertaa genrenä oli kauhu. Mä en sitä uskaltanut katsoa :D Mutta kauhuelokuvasta huolimatta päästiin turvallisesti kotiin. Kaiken kaikkiaan päivä Taipeissa oli hieno kokemus ja siellä oli paljon nähtävää. Paljon jäi myös näkemättä, mutta onneksi olemme harjoittelun puitteissa viikon Taipeissa, jolloin kerkeää seikkailemaan lisää.

♥ : Maria

2 kommenttia:

  1. Vau mitä kuvia! Melkoinen pytinki tuo pilvenpiirtäjä.. ja nuo maisemaaaaaaaat.... mutta erityisesti mua ilahduttaa tuo esteettinen wc. Supersiistiltä näyttää, olen kade. Näytät jälleen ylisöpöltä kuvissa. Sulle sopii tuollainen punainen. :)

    VastaaPoista