maanantai 16. syyskuuta 2013

Day 3 & 4 (16.-17.9): Aikatauluja, kameroita ja herkkuruokaa

Täällä taas!

Nyt pääsin kirjoittamisen makuun, kun saatiin tänne kämppään netti toimivaan. Taidan olla itseäni viisammassa seurassa- Mari hoksasi että meillä on seinässä kohta nettipiuhalle ja kun siihen laittaa piuhan niin netti toimii, jee!

Eilen saatiin kuulla, minkälaista työtä ja missä alueilla tämä harjoittelu tulee sisältämään. Ainakin lapsille suomikerhon vetämistä, seurakunnan erilaisiin tilaisuuksiin osallistumista ja orpokodissa työskentelyä, mielenkiintoista! Plus kaikenlaista muutakin, mistä ei vielä olla niin varmoja. 

Ruokakulttuuri alkoi myös paljastamaan herkullista puoltaan. Aamupala syötiin läheisessä aamupalakahvilassa, ja se sisälsi paistetun kananmunan joka oli vähän kuin kääritty lätyn sisään, niin hyvää! Lounaalla mentiin läheisen yliopiston kampusravintolaan ja siellä oli dumplingseja, ah niin hyviä! Diak-kamuille infoksi: ne on lähes samanlaisia kun momo! Oli muuten hauska olla siä kampusravintolassa kun ympäriinsä parveili aasialaisia oppilaita, en ollut varmaan koskaan aikaisemmin nähnyt niin montaa aasialaista samaan aikaan :D

Illalla lähdettiin Marin kanssa käymään lähiympäristössä semmoisella kauppa-alueella, kun mulle piti hankkia kamera. Se löytyikin, Canonin PowerShot A3500 IS, maksoi euroissa n. 135€ ja mukana tuli kaksi akkua, 32 GB muistikortti, kameran puhdistussetti ja kuvausteline,  myyjän mukaan voi sitten ottaa itsestään kuvan :D Taiwanilaiset ihmiset ovat kyllä niin ystävällisiä, tämäkin myyjä antoi niin hyvää palvelua!

Mutta nyt niitä kuvia sitten, kun viimeinkin on kamera!


          Tässä on meidän Hsinchun kotimme, Luterilainen Seminaari

                      Keittiö

                           Mun huone

Näkymä meidän parvekkeelta

                                          Etupihan vihreää

                                          Näkymä harjoitteluohjaajiemme parvekkeelta


                                                     ..kuten myös tämä

                      Kirkko, jossa olimme jumalanpalveluksessa,                           ja tänään äiti-lapsi kerhossa

                                                    Kirkkoa
 Japanilaistyylinen ravintola, jossa kävimme tänään syömässä. Ruoka siis valmistettiin ihan nenän edessä, ja se oli mahtavaa! Paistettua kalaa, kananmunaa, kaalia ja versoja, nam!

                  Skootterien tulvaa :D
 
 Kohta työpäivä taas jatkuu, suomikerhoa pitämään lähettien lapsille! Vähän väsyttelee kun jet lag on vaivannut, en ole nukkunut hyvin vielä yhtään yötä! Toivon, että pian se laantuisi ja saisi taas nukuttua hyvin, itseasiassa kaikki rukoilevaiset ystävät, tämän puolesta saa rukoilla!

Ikävä ei ole vielä hellittänyt, mutta kyllä täällä oleminen alkaa jo maistumaan, vaikka välillä sitä miettii että miksi ihmeessä oikein olen tässä maassa! Mutta uskon siihen, että en olisi täällä jos se ei kuuluisi Jumalan suunnitelmiin. 

Kiitos, että luit tämän kirjoituksen.

Rakkaudella, Maria

5 kommenttia:

 1. Hei Maria!<3
  Mahtava lukea sun kirjotuksia. Kuulostaa jännältä ja eksoottiselta.. Nauti nyt kaikesta uudesta! Kyllä se ikäväkin helpottaa, kun on niin paljon kaikkee uutta siellä ja aika menee nopeasti :)
  Hilarius

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hilarius!! <3

   Tosi kiva, kun luet mun juttuja! Täällä on kyl aikas jännää ja eksoottista, ja kyl mä tänne alan tottumaan :) Mutta kiva kuitenkin tietää, että joskus vielä palaa takaisin Suomeen :D

   Poista
 2. Upeita kuvia! Onnittelut kamerasta. :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista