sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Day 1 & 2 (14.–15.9): Lentämistä ja ensivaikutelmaa

Nyt sitä mennään, ajattelin kun Finskin kone nousi Helsinki-Vantaalta suomalaiseen tapaan kellontarkasti ilmaan. Taakse jäi Suomi, kaikki rakkaat ihmiset, koulu- sekä työkiireet ja vaihdon järjestelemisen aiheuttama pienimuotoinen stressi. Edessäpäin oli luvassa noin 15 tunnin lento kohti Taiwania. En oikein tiennyt (enkä vieläkään tiedä) mitä odottaa. Lennot sujuivat ihan mukavasti, sain jopa nukuttua Finskissä monta tuntia yöllä, mikä ei ole mulle ihan itsestäänselvyys. J

Olen kiitollinen siitä, että en ole yksin lähdössä Taiwaniin. Suomesta lähti myös toinen harjoittelija, Mari, ja on hienoa että saa kaverin kanssa matkustaa ja jakaa kokemuksia. Eikä myöskään tarvitse matkustaa maapallon toiselle puolelle yksin! Tietenkin saan myös luottaa, että Taivaan Isä on aina mukana minne ikinä menenkin!

Hong Kongin suurella lentokentällä kierreltiin muutamia tax free-kauppoja ja jotain pientä tarttui mukaankin. Seuraava lento, Dragon Airin operoima, oli yli tunnin myöhässä, mutta loppujen lopuksi päästiin perille Taipeihin. Kyllä tuntui hassulta, nyt sitä sitten ollaan Taiwanissa! Lentokentällä meitä oli vastassa Sean, toinen harjoitteluohjaajista. Ensimmäinen shokki iski, kun astuimme ulos lentokentältä. Lämpöä oli reilusti yli 20 c, ja ilman kosteus oli huumaava! Vähän eri fiilis kun Suomesta, 15 c, lähdettäessä.

Seanin kyydissä lähdimme suunnistamaan kohti Hsinchua. Liikennekulttuuri on täällä hyvin erilainen, liikennesääntöjä ei tunnu käytännössä olevan, mutta tästä lisää vielä myöhemmin.. Matka sujui kuitenkin turvallisesti ja pääsimme perille Hsinchun Luterilaiseen Seminaariin, jossa meidän Marin kanssa on tarkoitus majoittautua seuraavan 2,5 viikon ajan. Yllätyimme positiivisesti, kun meille oli varattu solutyylinen huoneisto, jossa molemmilla on omat huoneet ja yhteinen keittiö, wc ja parveke! Tytöt huom; wc:ssä on vaaleanpunainen käsienpesuallas. J Olimme saaneet ohjaajiltamme ruokaa ja lainavuodevaatteet ja pyyhkeet.

Ensimmäisenä yönä ei meinannut uni tulla. Toisaalta oli itkuisen haikea olo, kun ajatteli kaikkia rakkaita jotka olivat jääneet Suomeen ja toisaalta pelonsekainen jännitys valtasi mielen. Yöstä kuitenkin selviydyttiin, vaikka yöunet eivät kovin montaa tuntia kestäneet. Ehkäpä nukahtamisen vaikeus menee vähän myös jet lagin piikkiin, onhan Taiwanissa kello viisi tuntia enemmän kuin Suomessa.

Aamukoomasta yli päästyämme meillä oli sovittu treffit ohjaajiemme ja heidän lapsiensa kanssa. Tarkoituksena oli lähteä käymään lähimmässä supermarketissa täydentämään ruokavarastojamme ja ostaa muutakin tarpeellista käyttötavaraa. Menin toisen harjoitteluohjaajan Hannan kyydissä skootterilla supermarkettiin. Ilma oli hyvin lämmin, varmasti ainakin 30 c. Oli hassua, kun joka puolella pärisi skoottereita ja meidän asuntommekin lähellä on satapäin skoottereita parkissa. Tosiaan nyt palataan siihen liikennekulttuuriin, skootterit siis menevät ihan mielensä mukaan liikenteessä ja pujottelevat autojen välistä. Skootterit tuntuvat olevan hyvin yleinen kulkupeli täälläpäin. Monet käyttävät hengityssuojaimia ajaessaan skootterilla (tosin niitä käytetään monissa muissakin tilanteissa, mm. kaupoissa) ja ihoa koitetaan suojata ruskettumiselta kaikin keinoin.

Supermarket oli kokemus sinänsä, kaikenlaista tavaraa myytiin saman katon alla. Mulle löytyi onneksi adapteri, että saa ladattua kännykän ja tietokoneen akkuja. Ruokaosastolla oli todella paljon kaikenlaisia maistiaisia, mm. kanan varpaita! Niitä en kyllä rohjennut maistaa. Ostoskierroksen päätyttyä menimme syömään supermarketin ”food courtiin”. Söin porsaanlihanuudeli­-annoksen, joka oli ihan hyvää. Mutta uskon, että täältä löytyy vielä maittavampaakin ruokaa. Syömäpuikkojen käyttämisen opettelussa on vielä tekemistä, mutta lupasin itselleni opetella syömään puikoilla tämän reissun aikana!

Lounaan jälkeen menimme läheiseen luterilaiseen kirkkoon englanninkieliseen jumalanpalvelukseen. Seurakuntaväki oli melko pieni, mutta se loi kotoisan ja intiimin tunnelman. Oli ihanaa, kun kaiken uuden kulttuurin keskellä laulettiin samoja hengellisiä lauluja joita Suomessakin on tullut laulettua. Muutenkin tuntui, että jumalanpalveluksessa sai tilaisuuden huokaista ja rauhoittua. Tuntuu, että tuonne seurakuntaan voisin mennä uudestaankin! Jonkin ajan kuluttua jumalanpalveluksen päätyttyä lähdimme ohjaajiemme mukana heidän ystäviensä luo, jossa oli tarkoitus olla raamattupiiri. Oli mukava huomata kuinka ystävällisesti meidät otettiin vastaan. Oli myös mukava tutustua uusiin ihmisiin!

Tulimme hyvissä ajoin kotiin ja illasta jäi aikaa vaan olla. Se antoi mahdollisuuden vähän pohtia tuntemuksiaan ja tulevaa. En kyllä vielä ole tottunut taiwanilaiseen elämään, mutta kyllä se tästä varmasti helpottuu. Koti-ikävä vaivaa vielä, ja varsinkin poikaystävääni on ikävä. Olen kuitenkin luottavaisilla mielillä, että pian ikävä alkaa lieventyä ja täällä oleminen muuttuu helpommaksi. Ja huomenna maanantaina saamme tietää tarkemmin tulevasta harjoitteluohjelmastamme!

Koitan kirjoitella tänne mahdollisimman usein, aina ei kuitenkaan ole mahdollista päästä nettiin. Kiitos kaikille jotka luitte tämän kirjoituksen!


Rakkaudella, Maria

6 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että kaikki on hyvin! :)

  VastaaPoista
 2. So proud of you my dear friend Maria. I will definitely manage to read your days in Taiwan even though I have to google translate it :)
  Best wishes! Much love xox J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you dear Jyoti! I'm so sorry that I write in Finnish, but it's easier to my relatives to read this when it's in Finnish.. But maybe I should write in both languages?! Anyhows, love you a lot and take care! <3 soon you will be off to Swaziland too! :)

   Poista
 3. Rakas Maria! Kuulostaapa huikean eksoottiselta. Luin aivan jännityksellä ja eläytyen. AJ ja kaikki muutkin ajattelee ja odottaa sua täällä. Nauti äläkä ikävöi liikaa, kohta me taas nähdään! (ajattelin tällä viikolla hakea ekan rokotteen...)
  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Karitsa!

   Siistiä että oot lukenu mun juttuja, I appreciate that man! Kyllä mä nautin paljon, ja tervetuloa ihmees jos saat rokotteet kuntoon! ;)

   Poista