sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Day 9 (22.9): Sunnuntaikirkkoon

Tänään kävimme ensimmäistä kertaa kiinalaisessa seurakunnassa jumalanpalveluksessa. Täällä ollaan aamuvirkkuja, jumalanpalvelus alkoi jo 9.30! Jännitti vähän, koska tilaisuus oli oikeastaan kokonaan kiinaksi. Seurakunta on (englanninkieliseltä) nimeltään Lutheran Church of Taiwan. Seurakunta on melko pieni, ohjaajiemme mukaan siellä on yleensä enintään 50 ihmistä jumalanpalveluksessa. Kun pääsimme kirkkoon, ihmiset tulivat tervehtimään ja olivat todella ystävällisiä! 

Päivän saarnan piti tänään pappi, johon olimme saaneet Marin kanssa tutustua jo pari päivää sitten. Kyseinen pappi on valtavan mukava tyyppi ja puhuu todella hyvää englantia, joten kanssakäyminen on helppoa hänen kanssaan. Saarnan tarjoutui tulkkaamaan eräs tuttumme seminaarilta, ja jotain sainkin irti saarnasta. Saarnatekstinä oli psalmi 113. Pieni kirkko tuli loppujen lopuksi aika täyteen. 

Kirkossa oli hyvä tunnelma ja oli tosi mukavaa tutustua paikallisiin kristityihin. Etenkin liikutti kolme vanhaa mummoa, jotka olivat ommeleet jokaiseen kirkkosalin tuoliin selkämykset! Paikalla oli myös melko paljon lapsia. Voi että, taiwanilaiset pikkulapset on niin suloisia! On vaan niin ihana huomata, että täällä maassa, jossa kristittyjen osuus on tosi pieni, niin löytyy kuitenkin tällainen elävä kristittyjen seurakunta! 

                                       
                                           Kirkko ulkoapäin
 
                                         
                  Seurakuntalaisia ja ohjaajiemme tytär :)


                                         Lasten kanssa poseeraus à la Taiwan
 

                        Kirkkosali
 

                  Ahkerat mummot


                 
                  Päivän sana

Käytiin muuten eilen sairaalavierailulla sen tämänpäiväisen papin, ohjaajamme, Marin ja muutamien paikallisten kristittyjen kanssa. Alkuhartauden jälkeen vierailimme pienissä ryhmissä sairaiden luona. Ehkä hienointa oli, kun vierailtiin yhden miehen luona, joka oli kääntynyt buddhalaisuudesta kristinuskoon tänä vuonna ja rukoilimme hetken yhdessä. 

Usagi ei iskenyt pahastikkaan tänne Hsinchuun, eilen ja toissapäivänä oli aika kovaa tuulta ja eilen ja tänään on satanut. Ei kuitenkaan sen vakavampaa. Käytiin jopa eilen illalla lenkillä Marin ja naapurimme kanssa :D

Huomenna meillä on vapaapäivä, ja tarkoitus olisi lähteä käymään Taipeissa, jänskää!

Rakkaudella, Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti