maanantai 9. joulukuuta 2013

Häät taiwanilaiseen tapaan

Nyt tulee se lupaamani hääpostaus! Hehee, hääteeman kunniaksi tässä postauksessa on vaaleanpunainen teksti ;) 

Tosiaan, häät olivat Fangliaossa, siellä Art basaarin alueella. Olin aika otettu siitä, että pääsin mukaan noihin häihin. Morsian ja sulhanen eivät olleet mulle mitenkään erityisen tuttuja, kerran tapasin viime kerralla Fangliaossa ollessa. Mutta oli niin siistiä kyllä päästä! Lahjan hankkiminen tuotti aluksi vähän päänvaivaa, koska Taiwanissa on useimmiten tapana antaa häälahjaksi rahaa, mutta en jotenkin kokenut sitä niin hyväksi ajatukseksi omalle kohdalleni (köyhä opiskelija..) Päädyin hankkimaan sydämenmuotoisia kulhoja, teepannun ja suklaakonvehteja, ja tietty itsetehty kortti. Eiköhän tämä "etikettivirhe" anneta suomalaiselle anteeksi ;)

Taiwanissa myydään maailman kauneimpia lahjarasioita!


Tosiaan, vihkiminen tapahtui ulkona. Taidealueen aukio toimi "päänäyttämönä". Nyt tulee vähän kuvaa:

Ilmapalloja riitti!

Kaunis kuva pariskunnasta. Pöydän ääressä moriamen veli ottaa vastaan häälahjoja. Eli yleisesti ottaen rahaa punaisissa kuorissa. Punainen merkitsee onnea taiwanilaisessa kulttuurissa.

Hääparille oli tuotu punainen matto :)

Taiwanissa on (nykyään) tapana, etä hääpari teetättää valokuvaamossa hääkuva-albumin ennen häitä, ja albumia voi sitten häävieraat ihastella. Albumin kuvista teetetään myös pieniä kuvia vieraille. Hääalbumin kuvat on ihan kuin jostain häälehdestä, niin kauniita mekkoja ja upeita taustoja!

Ruusun terälehdistä oli tehty sydän alttarin eteen. Niin kaunis!
Häät alkoivat jo kymmeneltä. Suomalaisittain tuntuu vähän aikaiselta! Ja kun miettii, että mihinköhän aikaan morsiamen on tarvinnut herätä laittautumaan.. Kuitenkin, hääpari saapui. Ensiksi sulhanen käveli ilmapallokaaren läpi, ja hänen päälleen "räjäytettiin" konfettisade. Sen jälkeen Henk saapui tyttärensä eli morsiamen kanssa ja saattoi tämän alttarille sulhasen luo. Laitan nyt kuvia vihkitilanteesta, ja selostan kuvateksteissä tarkemmin, miten vihkiminen eteni :)

Sulhanen astelee konfettisateen läpi. Mulle jäi vähän epäselväksi, että mikä tarkoitus konfettisateella oli, mutta ihan hauska juttu se kuitenkin oli :)

Henk ja kuvankaunis morsian! Häämekko oli niin kaunis, paljon pitsiä ja piiiitkä laahus! Turkki oli vaan vähän hassu juttu, koska lämpöä oli 25-28 astetta!

Hääpari alttarilla, ruusunterälehtisydämen sisällä :)Pappi piti todella koskettavan saarnan, onneksi Selma käänsi mulle! Melkein rupesi itkettämään, vaikka hääpari ei ollutkaan mulle kovin tuttu. Raamatunkohtana oli 1. Mooseksen kirjan toisesta luvusta jakeet 18-25. En muista ikinä olleeni suomalaisissa häissä, jossa olisi ollut tuo kohta, yleensä meilläpäin suositaan ensimmäisen Korinttilaiskirjeen 13.lukua.

Sekä sulhanen että morsian olivat valmistelleet toisilleen valan. Musta aika kiva juttu, ei Suomessa kovinkaan yleinen..

Kun hääpari oli julistettu aviopuolisoiksi, sai sulhanen ottaa morsiamen hunnun pois kasvojen edestä.

Voiko olla rakastuneemman näköistä morsianta!

Ja sitten oli vuorossa suudelma.. :)

Hääpari piti molempien vanhemmille pienet kiitospuheet :)

Fangliaon seurakunnan pienet pitivät lauluesityksen tuoreelle avioparille :)

Vastavihittiynä on helppo hymyillä :) Etenkin morsiamen, kun oma rakas kantaa punaista mattoa pitkin!

Virallisen osuuden jälkeen oli vuorossa kuvien ottaminen. Tässä kuvassa ei ole läheskään kaikki vieraat vielä :D Vaan eri "ryhmien" kanssa otettiin omat kuvat.

Näissä häissä hääkimppu heitettiin jo vihkimisosuuden jälkeen. Ja kukas sen kimpun nappasikaan.. :) 
Vihkitilaisuuden jälkeen siirryttiin läheiseen ravintolaan. Taiwanilaiseen tapaan ruoka oli todella hyvää ja sitä oli PALJON! Hääateria koostui mitä herkullisimmista (ja myös erikoisimmista) meren antimista. Ravintolassa istuttiin kahdeksan hengen pöydissä, ja pöytiin kannettiin laji toisensa perään erilaisia meren herkkuja. Tarjolla oli mm. rapuja, höyrytettyä kalaa, ostereita ja sashimia.

Ravintolassa vierähti aikaa reipas pari tuntia. Morsiammella oli ravintolaan kaksi uutta mekkoa, hän ei enää tullut häämekossa sinne. Taiwanilaiseen tapaan morsian vaihtaa mekkoa ja kampausta monta kertaa juhlien aikana. Ravintolassa ei enää varsinaisesti ollut ohjelmaa, paitsi hääpari ja hääparin vanhemmat kävivät kohottamassa maljan jokaisessa pöydässä. Syömisen (kaiken n.12 ruokalajin) jälkeen juhlat olivat lopussa. Lähdettäessä hääpari jakoi vielä karkkeja vieraille ja oli mahdollisuus kiitellä ja onnitella.

Tyylikäs hääauto.

Hääpari ja morsiamen vanhemmat Rose ja Henk.

Hääkarkit jaossa. Tämä oli morsiamen viimeinen mekko. Aikas kaunis :) Häämekon ja tämän mekon välissä oli kaunis persikan värinen mekko, siitä en harmi vaan havainnut ottaa kuvaa!
Kaiken kaikkiaan häät oli todella ihanat. Oli hauskaa huomata jotain samankaltaisuuksia suomalaisten häiden kanssa, mutta myös havaita se, että paljon oli myös erilaista! Nautin hääjuhlista koko sydämestäni :)

<3: Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti