lauantai 7. joulukuuta 2013

Day 86 (8.12.): Tilapäivitystä

Tovi on kulunut viime päivityksestä. Mulla ei oo täällä Hengchunissa nettiä käytössä muuta kuin satunnaisesti, niin se on vähän hidastanut tahtia. No, nyt voin kirjoittaa sitäkin enemmän :)

Saavuin tosiaan viime viikon lauantaina tänne Hengchuniin. Tarkoitus oli viettää loppuaika täällä Lomakodilla, vähän lomaillen mutta myös työskennellen Manzoun(naapurikylä) kristillisessä päiväkodissa. 

Mulla kävi niin hyvä tuuri, että Xi Enissä ollessani tutustuin erääseen amerikkalaiseen pariskuntaan, jotka oli juurikin viime lauantaina tulossa Kentingiin, niin pääsin niiden kyydissä tänne. Se oli suuri onni, sillä 3h bussissa ei oo niin kovin hehkeää.. Tämä pariskunta oli tullut viettään Kentingiin tyttärensä 2-v synttäreitä. Mut kutsuttiin myös mukaan Kentingin akvaarioon perheen äidin ja tyttären kanssa. Siellä oli kyllä kaikenlaisia kaloja ja muita ökkömönkiäisiä ja mikä parasta, pingviinejä!

Tuon "kasvot" näyttää ihan joltain häiriintyneeltä hymiöltä..

Pikkuneiti pääsi 2-v synttäreiden kunniaksi ihastelemaan kaiken maailman kaloja

Tältä näyttää tonnikala!

Söpöistä söpöin pingviini!
 Sunnuntaillekkin järjestyi aktiviteetteja. Otin meinaan puheeksi tuon amerikkalaisen pariskunnan kanssa, että olisi siistiä kokeilla surffausta Taiwanissa, ja kuinka ollakkaan tuo pariskunta sattui tuntemaan kanadalaisen surffausopettajan, joka asuu Manzoussa. Sain heiltä surffiopen numeron ja sunnuntaiksi sovittiin surffitunti!
Mutta huhhuijaa, olipa se vaikeeta ja raskasta! Reilu pari tuntia oltiin merellä, aluksi tietty maalla harjoiteltiin perusteet. Laudan kanssa "melominen" tarpeeksi syvälle oli aikas raskasta. Mutta oli kuitenkin tosi siistiä kokeilla, vaikka en onnistunutkaan kertaakaan seisomaan laudalla :D Hehe, jos joskus vielä surffaan, niin täytyy kyl sitä ennen vähän bodata..

Väsynyt, mutta iloinen surffarinalku
 Työt alkoi tiistaina, mutta sitä ennen kerkesin haahuilemaan täällä Hengchungissa ja tutustumaan paikkoihin. Tää on kyllä tosi söpö pikkukaupunki. Kuvamatskua, olkaa hyvät!

Lomakodin takapiha ja kaksi koneellista pyykkiä

Kasvillisuus puskee seinän läpi

Mintunvihreä talo! (ei ehkä käy niin hyvin ilmi kuvasta..)

Tästä puodista ostin ruusuja Lomakodille!

Lomakodissa ei ollut maljakkoa, niin ruusut sai sitten tyytyä vanhaan kahvipannuun.

Hengchunissa on ihan simona kulkukissoja! Tässä kaksi "petoa" vaanimassa..

Black Rabbit, varmaankin koko Taiwanin stylein kahvila! Täällä olen ne harvat kerrat käyttänyt internettiä, kun heillä on free wi-fi!

Ihanteellinen vapaapäivä: mahtavaa teetä ja muotilehtiä
Tiistaista perjantaihin kuluikin sitten oikean työn merkeissä! Ja siis tosiaankin fyysisen työn :D Manzoun kristillisen päiväkodin ulkoseinät kaipasivat uutta väripäivitystä ja piristykseksi kuvia. Olin aluksi vähän kauhuissani, koska ei mulla oikein ole kokemusta maalaamisesta ja pinta-alaa oli niin paljon! Myöskään mun piirrustustaidot ei ole kovin kaksiset, mutta loppujen lopuksi koko urakasta selviydyttiin ja sain jopa "taiteiltua" joitan kuvia seinille. Näiden päivien aikana soi usein päässä Laula ihmisille laulun tämä kohta: " ja maalaa sydämestäsi kaikki se, maalaa se, niinkuin Herralle." Se auttoi jaksamaan, kun ei olisi muuten jaksanut maalailla.
Ainiin, joka päivä harjoiteltiin myös lasten kanssa laulamaan "Joulu on taas". Lapset meinaa esittää sen joulujuhlassansa. Hehee :D
Lapset jaksoivat olla kovin kiinnostuneita "Aaiista"(tädistä) joka maalaili Selman kanssa, eikä ymmärtänyt sanaakaan kiinaa. Tuntui kuitenkin hyvältä, kun sai olla auttamassa tekemään päiväkodista viihtyisämpää. Ja olihan ne lapset tietysti kauhean söpöjä :)
Valmista tuli lopulta, perjantaina saatiin viimeisetkin viivat vedettyä ja urakka oli valmis! 

Tiistaina, ennen "Joulu on taas"-harjoitusta tutkailtiin vähän Suomea.

Selma näytti kuvia Suomesta. Etenkin Suomen eläimet tuntuivat kiinnostavan lapsia!

Maalaushommissa!

Urakan 1. osuus valmiina; kaksi kerrosta pohjamaalia. Vielä kaksi kerrosta värimaalia ja piirrustukset edessä!

Suloiset tytöt!

Joulukalenterin avaus käynnissä. Eturivin tytön innostunut katse on musta aika priceless!

Niin kaunis tyttö!

Sisaruskahnaus

Rukous meneillään.. :')

Lasten kanssa poseerataan valmiiden kuvien edessä

Selman maalaukset

Mun aikaansaannokset. Ei hassumpia lähtötasoon verrattuna :D kaikki on tosin tehty mallista
 Että semmoisia hommeleita oli viikolla. Lauantaina pääsin Selman ja hänen siskonsa mukana taiwanilaisiin häihin! Ne oli Fangliaossa, sen Henkin ja Rosen tyttären häät. Henk ja Rose on tuttuja muutamien viikkojen takaa, kun oltiin Marin kanssa heidän seurakuntansa mukana Fangliaon Art Basaarissa. Mutta, koska mä olen häähullu, niin teen myöhemmin häistä oman päivityksensä ;)

Tänään sunnuntaina menin Manzouhun sunnuntaikirkkoon. Kirkkona toimii itseasiassa Manzoun kristillisen päiväkodin tilat. Selma oli pappina siellä. Seurakuntalaisia oli kymmenkunta, ja tunnelma oli jotenkin todella kotoisa. Tämä olikin itse asiassa viimeinen kerta mulla kirkossa Taiwanissa! 

Tällaista tänne kuuluu. :)

<3: Maria

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti