keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Day 68-72 (20.-24.11): Lomalla Lomakodilla!

Nyt, kun olen taas palannut töihin Taiwan Xi Eniin (eli sinne orpokotiin) niin on kiva muistella viime viikon lomaa.. :)

Eli loman loppuosa vietettiin etelä-Taiwanissa, Lähetysseuran Lomakodilla Hengchungissa. Ja niin siis, Hengchung on ihan kivenheiton päässä Taiwanin rantaloma-alueesta, Kentingistä :)

Oli ihanaa olla Lomakodilla! Elämä siellä oli rentoa, meillä ei ollut mitään aikatauluja tiedossa, vaan rentoilua :) Ekana iltana, kun oltiin siivottu hämähäkit pois nurkista, lämmitettiin sauna. Lomakodilla siis on sauna! Oli mahtavaa, mutta myös absurdia päästä saunaan Taiwanissa!

Torstaina nukuttiin pitkään. Aurinko ei paistanut, ja mä olin aluksi tietty masentunut. Mutta kun pääsin auringottomuuden yli, niin lähdettiin seikkailemaan Kentingiin. Käytiin katsastamassa Kentingin "downtown" (eli siis yksi katu täynnä ravintoloita ja kauppoja) ja Baisha-ranta. Torstaina oltiin liikenteessä shuttle bussilla, jolla pääsi kiertään ympäri Kentingiä. Se ei loppujen lopuksi ollut tosi kätevä, kun aikataulut oli kiinaksi yms, joten päätettiin perjantaiksi ja lauantaiksi vuokrata skootteri!

Perjantaina Selma-pappi tuli käymään meillä kahvilla. Oli hauskaa nähdä Selmaa pitkästä aikaa. Mä sain myös kuulla mun tulevasta ohjelmasta, sillä palaan Hengchungiin viikoksi Xi Enin jälkeen. Kahvittelujen jälkeen Selma auttoi meitä vuokraamaan skootterin. Saatiin oikeen kunnon Yamaha käyttöön! Ja se kulki kunnolla, kaks päällä mentiin välillä 75km/h! Perjantainakaan ei aurinko paistanut, joten suunnattiin Taiwanin ihan eteläkärkeen. Sieltä ei enää näkynyt kuin avomerta. Oli hauskaa päästellä skootterilla, oltiin niin vapaita menemään oman maun ja aikataulun mukaan, ja pysähdyttiin pari kertaa randomisti ihailemaan Taiwanin kauneutta. Oikeastaan tuntui, että kahden ekan päivän auringottomuus oli ihan suunniteltu juttu. Näin saatiin nähdä Kentingistä paljon muutakin kuin rannat ja nauttia toistemme seurasta ja skootterilla viilettämisen vapaudesta :)

Mutta, lauantaina päästiin viimeinkin rannalle! Mentiin Baisha-rannalle, josta oltiin kuultu kehuja. Ja se oli kyllä kaikkien kehujen arvoinen! Ihanaa vaaleaa hiekkaa, ja suhteellisen rauhallinen paikka! Aurinko porotti koko päivän, mutta merivesi viilensi mukavasti. Baisha oli oikeastaan aikamoinen paratiisi. Illalla kun oltiin palauduttu rannalta, niin lämmitettiin vielä vikan kerran sauna. 

Sunnuntaina aamupalan jälkeen suunnattiin bussilla Kaohsiungiin. Siellä oli sit aika hyvästellä Mari ja jatkaa matkaa Xi Eniin. Mutta, lomaviikko oli ihana ja rentouttava!

<3: Maria

Baisha-rannalla on kuvattu pätkiä sekä taiwanilaiseen Cape No. 7 elokuvaan että Piin elämä-elokuvaan!

No kyl se aurinko vähän pilkahteli Baishassa torstainakin :)

Vettä täytyi käydä kokeileen. Itse asiassa, kävin torstainakin pikaisesti pulahtamassa meressä :)

Herkkuruokaa Amy's Cucinassa!

Kenting by night.

Little bay

Askeleet hiekassa..

Little bay

Polku kohti eteläisintä kärkeä

Siinä se eteläkärki nyt on!

Kaunis auringonlasku Nanwanissa!

Tämäkin Nanwanista

Lauantaina Baisha näytti tältä!

Aurinkovarjon sai koko päiväksi käyttöön 7,5 eurolla!

Meidän "leiri"

Tällanen nakki kävi moikkaamassa :)

Puoleenpäivään asti rannalla oli todella rauhallista!Paratiisi!


Törmättiin Richard Parkeriin!

Lomakoti :)

2 kommenttia:

  1. Ompas taas kauniita kuvia! Ihana seurata täältä matkan käänteitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat oli tosiaankin kauniita tuolla :) Sullakin näkyy olevan blogi, tuunkin heti tsekkaamaan :) terkkuja pojalle ja miekkoselle :)

      Poista