sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Day 58 (10.11.2013): Kuulumisia pitkästä aikaa

Eipä ole vähään aikaan tullut kirjoitettua mitään blogiin, mutta nyt voisin laittaa vähän ajatuksen virtaa tänne! Tänään tosiaa lähdettiin Taiwan Xi Enistä (nyyh), jossa kerettiin siis olemaan kaksi ja puoli viikkoa. Siinä ajassa kyllä kerkesi leikkimään vauvojen kanssa, ja melkeinpä kuluttamaan loppuun kaikki hauskat äänet ja ilmeet :D Mutta oli se vaan hienoa aikaa, ja tuntui, että oli hyvällä asialla liikenteessä. Oli hauskaa,kun oppi jo tunnistamaan vauvojen luonteenpiirteitä ja pääsi kunnolla "tutustumaan" niihin, sillä melkeimpä joka päivä ainakin vähän aikaa oltiin vauvojen kanssa :)

Päivät oli usein aika rauhaisia sen suhteen, että harvemmin poistuttiin Xi Enistä, vaikka tokikaan vauvojen kanssa ei aina niin rauhaisaa ollutkaan :D Tässä vähän kuvia elämästä Xi Enissä:

Kirkkoon matkalla, pikkuneiti oli juuri oppinut pusuilmeen :)

Nam nam

Nää tuolit oli jotain niin söpöä! (vauvoista puhumattakaan :)

Princess oli ainakin näääin iloinen :)

Jengi koossa :)

Mari vauvojen ympäröimänä :)

Söpö Dimples!

Mä vähän piiloudun tänne häkkyrän alle ;)

<3

Voiko söpömpiä olla, samanlaiset pyjamat päällä! :*

Hehee, Kain söpöin ilme :D Marin ikuistamana.

Kyllä, olin juurikin noin älyvapaan näköinen suurimman osan ajasta vauvojen kanssa :D (Mari kuvasi)

Lemmikkiä piti pusuttaa mahdollisimman usein! (Mari kuvasi)

Oiskohan Scooterille matkalaukussa tilaa..? (Mari kuvasi)

Mää ja pojat :) (Mari kuvasi)

 Ei me silti pelkästään vauvojen kanssa nurseryssä oltu, vaan meillä oli mahdollisuus osallistua henksupalavereihin ja tavata äiti, joka antoi vauvansa adoptioon Xi Eniin. Täytyy kyllä myöntää, että se tilanne, kun äiti luovutti lapsensa, oli yksi näiden viikkojen liikuttavimmista. Sen näki, että äiti rakasti lastaan niin paljon, mutta olosuhteiden pakottamana joutui lapsestaan luopumaan. Se ehkä olikin vaikeinta kuulla äitien tarinoita (yksikin oli ollut vasta 14-vuotias vauvan saatuaan.. :/ ). 

Saimme olla osa hienoa työtiimiä, nannyt olivat ihania ja huolehtivaisia! Officen väki oli taas todella ammattitaitoista, ja meistä vastannut amerikkalainen lähetystyöntekijä Cheryl oli mitä ihanin ja sydämellisin nainen! Hän vei meidät viime viikolla hemmotteluhoitoon, meinaan hiustenpesuun! Eikä se ollut mikään 5min pesu+pikaföönaus, vaan siihen kuului niskan hieronta, pitkän kaavan hiustenpesu (ahh, eka kerta kun ei sattunut kampaamon pesutuoli, tässä pystyi makaamaan eikä tarvinnut yhtään jännittää niskaa!) ja vielä hiusten laitto. Se oli kyllä semmoinen naisellisuuden ja itsetunnon kohottamisen hetki, oli hienoa viettää loppupäivä hiukset laitettuna :)

Korkkasin viime torstaina viimeinkin mun kansainvälisen ajokorttini! Köröteltiin tämän alueen keskustaan ruokakaupoille. Täytyy kyllä myöntää, että aluksi jännitti todella paljon, meinaan täkäläinen liikennekulttuuri on ihan hullu! Mutta kaikki meni kuitenkin hyvin, valittiin hiljainen ajankohta ja tietysti rukoiltiin ennen lähtöä ;) Mutta hienoa, ettei 36€ maksanut ajokortti sitten ihan jäänyt käyttämättä! Ja nyt kun jää on murrettu, niin mikäs tässä körötellessä... 

Cherylin mukana päästiin myös käymään katsomassa yhtä vauvaa sairaalassa, raukka parka vasta oli toipumassa huulihalkioleikkauksesta ja taloon tulosta, niin sitten joutuikin jo takaisin sairaalaan :/ Vietiin myös yksi vauva, Princess, rokotukseen. Mä kun pidin Princessiä sylissä, niin lääkärisetä tiedusteli josko minä oon Princessin äiti :D Toinen pikkuvauva vietiin verikokeisiin. Kyllä siinä pikkuista kantaessa äidin vaistot jo heräsivät!

Pikkuisen kanssa verikokeisiin menossa <3

Cherylin mukana kirkossa

Hee, supisuomalaista makaroonilaatikkoa, tehtiin kaks kertaa kahden viikon sisään :D (Mari kuvasi)

Xi Enin sisustusta :)

Aikas ihanat seinätarrat!

Näissä palavereissa oli varsin rento tunnelma!

Sosiaalityöntekijä-Debran ystävä oli mennyt kihloihin, siksi palaverissa oli näin mahtavat kakkutarjoilut! Taiwanissa kihlaparilla on tapana antaa ystäville kakkuja kihlauksen kunniaksi, tosi hauska tapa mun mielestä :)

Överi suihkulähde meidän lähiostarilta!

Kyllä, ostarin alueella oli myös huvipuisto.. :D

Tässä vähän jotain fiilinkejä Xi Enistä :) Nautin kyllä ajasta siellä, ja iloinen uutinen on se, että palaan sinne vielä viikoksi kahden viikon päästä! Näen siis vielä vauvat <3 
Eloa ja oloa on vähän varjostanut asuntohuolet Suomen päässä, mutta eiköhän nekin vielä selkene, Herran haltuun!
Ikävä on, mutta kuukauden verran täällä enää ollaan. Ja kivaa on olla, hienoja juttuja on vielä edessä! Kuten ensi viikolla viisi yötä Taipeissa, huii.. :)

<3:Maria

ps. ettehän kopioi vauvojen kuvia Facebookkiin // ps. please don't copy the pictures of the babies to the Facebook.

1 kommentti:

  1. Awww mitä ihania vavvoja! Ja ihana lukee sun kuulumisia, kaikki vaikuttaa ihan mielettömän hienoilta kokemuksilta! Ikävä :) <3

    VastaaPoista