keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Day 47 (30.10.2013): Ihania vauvoja!

Kohta ollaan oltu viikko täällä orpokodissa! Vaan kylläpä onkin aika mennyt nopeasti, tuntuu kun vasta hetki sitten olisi tultu. On ollut hieno huomata, että orpokodin arki ei ole mitään kurjuutta, niinkuin ehkä aiemmin olen orpokodeista ajatellut. Ehei, täällä mennään 12 vauvan ja monen uutteran "nannyn" voimilla eteenpäin! 

Tämä orpokoti sijaitsee hyvällä alueella kahden, toisiinsa yhdistetyn omakotitalon tiloissa. Minä ja Mari ollaan majoituttu toisen talon kolmanteen kerrokseen. Vauvaperheen rytmiin ollaan päästy hyvin tottumaan, seitsemältä aamulla ylös ja kymmenen yhdentoista välillä iltaisin nukkumaan :) Meidän töihin kuuluu lähinnä vauvojen kanssa leikkimistä ja syöttämistä, eräänä päivänä käytiin myös tapaamassa sairaalassa uutta asukkia :)Ja hui, tänään meidän vastuulla oli ottaa vastaan läheisestä yliopistosta saapuvat viisi vapaaehtoista!

Vauvat ovat kyllä niin suloisia! Paljon on tullut uusia oppimismahdollisuuksia, syöttämisestä leikitykseen. Olen saanut pitää kolmen viikon ikäistä vauvaa sylissä, ja todistanut kun toinen vauva puree toisen jalkaa kun ei itse ole vielä saanut maitopulloa. Olen nähnyt monituisen monta söpöä ja myös ovelaa hymyä, välillä kuullut sydäntäsärkevää itkua. On ollut hienoa kokea se kaikki, ja oppia millaista elämä kenties sitten on, kun joskus jos oman vauvan saa.

Tuntuu, että täällä olo on kasvattanut myös ammatillisesti. Täällä on sosiaalityöntekijöitä töissä, ja pääsin yhtenä päivänä mukaan, kun äiti luovutti vauvansa tänne orpokotiin. Siihen tilanteeseen osallistuminen kyllä kosketti. Se on vaikea ymmärtää, miltä mahtaa tuntua kun joutuu luopumaan lapsestaan..

Välillä on sydäntä särkenyt, kun on ajatellut kaikkia näitä vauvoja, että ne tarvitsisivat niin paljon enemmän huomiota ja rakkautta, kun mitä kerkee antamaan. Kuitenkin olen ollut myös kiitollisella mielellä, että tarjoutui tilaisuus tulla tänne hetkeksi aikaa auttamaan. Ja kyllä, olen täysin menettänyt sydämeni vauvoille :)

Tässä vähän vielä kuvia kavereista: 
ps. Orpokodilta pyydettiin, että nämä kuvat eivät leviäisi Facebookkiin, koska se on niin maailmankattava sivusto, joten älkääpä kopioilko tai linkkailko sinne, kiitos :) // They asked from orphanage not to copy these pictures to Facebook, since it's so worldwide page, so do not copy or link these to FB, thank you!

tämä poika on ihan mun lemmikki :)


 

Että tällaista tänne kuuluu :)

<3: Maria

1 kommentti:

 1. Heippa Maria!

  Ei olla oltu pahemmin tekemisissä lähiaikoina, mutta halusin tulla kertomaan että seuraan matkaasi mielenkiinnolla täällä bloggerissa.

  Täytyy nostaa hattua, että olet uskaltanut lähteä maailmalle!
  Kaikkea hyvää & terkkuja sateisesta Turusta! Jään odottelemaan tulevia kirjoituksia :)

  -Emma

  VastaaPoista