tiistai 8. lokakuuta 2013

Day 21-23 (4.-6.10): Elamaa Kaohsiungissa

Viime päiviin on mahtunut aikas paljon kaikenlaista, kuten vierailu Cijin-saarelle, nuorteniltaan osallistuminen, unettomuudesta ja koti-ikävästä murehtiminen, uusiin mukaviin ihmisiin tutustumista ja 3 x messuun osallistuminen. Aloitetaan kuitenkin Cijin-saaresta.

Perjantaina mentiin vierailulle Cijin-saarelle. Cijin-saari sijaitsee 10 minuutin lauttamatkan päässä Kaohsiungin satamasta. Saari on suht iso ja aikamoinen turistirysä. Vähän kun kaohsiungilaisten Suomenlinna :D Se oli myös todella kaunis, vihreää oli tosi paljon ja mikä parasta meren ranta! <3 Tässä vähän kuvia saarelta: 

maisemaa Kaohsiungin satamasta

merta

tama on lahelta Cijin-saaren uimarantaa

palmuja!

ihana meri!

kylla, ihmiset suojautuu auringolta sateenvarjoilla..

lisaa merta <3

tata on odotettu!

koiraparat kuumudelta suojassaLauantaina näimme tämän hetkistä ohjaajaamme Selma-pappia. Hän antoi meille vinkkejä illan nuorteniltaa varten, sillä sekä minun että Marin oli tarkoitus pitää pienet todistuspuheet nuortenillassa, etenkin siitä näkökulmasta, millaista on ollut kasvaa kristityssä maassa ja – kodissa. Ennen nuorteniltaa käytiin syömässä todella ihanaa pastaa, vähän piti saada jotain länsimaalaista välillä!

aika eurooppalaisen nakoista, eiko!


Kirkolle päästiin erään perheen kyydissä, jotka olivat todellisia Suomi-faneja. Ilahduttavaa oli myös se, että koko perhe puhui todella hyvää englantia, joten meidän puheet tulkattiin nuortenillassa ja meille tulkattiin muiden jutut. Täällä nuortenillassa oli aika monenikäistä porukkaa, ja musta se on kyl todella hienoa, että kaikenikäiset voivat viettää aikaa yhdessä. Oli myös hauskaa jutella yhden nuoren naisen kanssa, joka on hiljattain valmistunut sosiaalityöntekijäksi, ja vertailla kokemuksia :)

Sunnuntaina olikin sitten uusi, aika jännä kokemus, meinaan messu joka alkoi aamulla kello 7.30! Se oli Pingtungin maakunnassa sijaitsevassa pienessä kylässä, ja kyyti sinne lähti 6.45. Tunnelma messussa oli todella intiimi, väkeä oli noin 20 henkeä. Pappi, jonka kyydissä menimme messuun, puhui todella ihanasti, puheen lämmön tunsi vaikka ei ihan kaikkea ymmärtänyt. Iloksemme meillä kyllä oli taas tulkki, Suomi-intoilija perheen 16-vuotias tytär, joka oli valtavan mukava!

pieni, mutta kotoisa kirkkoAamumessusta pyrhällettiin sitten takaisin Kaohsiungiin, yhteistyöseurakuntamme messuun joka alkoi 10. Siellä kirkko oli täynnä, ja ihmisiä oli varmasti ainakin 70! Väsymys vaan painoi aikaisen herätyksen takia, ja en meinannut jaksaa keskittyä mihinkään. Tapahtui myös jotain hassua ensi kertaa Taiwanissa, mulle tuli kylmä! Tuulettimet ja ilmastoinnit oli niin kovalla, että alkoi värisyttään. Oli tosi hassua tuntea kylmyyttä kun täällä on lähinnä ollut aina vaan todella kuumaa ja hikistä! Onneksi sain meidän kämppikseltä, Alicelta, lainaan pitkähihaisen. Messun jälkeen oli vielä tarjolla ruokaa kaikille ja siinä sitten pystyi samalla juttelemaan seurakuntalaisten kanssa. Tuolla kirkossa tuntui olevan todella lämmin tunnelma, aivan kun kaikki olisivat olleet yhtä suurta perhettä :)


ruokaa riitti

Mari, kollega ja ma :)


Messun jälkeen iski totaalinen uupumus. En ollut nukkunut kolmeen yöhön kunnolla, jostain syystä unettomuus on vaivannut. Ja vielä kun takana oli kaksi messua. Itku pääsi kun kaaduin sänkyyn ja pistin äidille viestiä. Kyllä se koti-ikävä vielä välillä vaivaa, ja etenkin silloin iskee kun on muutenkin uupunut henkisesti ja fyysisesti. Mutta onneksi tiedän, että monet rakkaat ihmiset ovat rukoilleet mun puolesta :)

Taas yksi taifuuni on ohittanut Taiwanin, tällä kertaa kyllä vähän kauempaa. Kuitenkin Kaohsiungissa oli tosi tuulista sunnuntaina ja tuuli piti ihan hirveää ulinaa, ihan kuin joku kummitus! Oli aika jännää, kun vaikka ikkunat oli kiinni, niin tuuli heilutti verhoja, ei taida olla kovin hyvin tilkityt ikkunat! 
 
Iltapäivällä päätettiin vielä lähteä käymään Marin kanssa englanninkielisessä seurakunnassa messussa. Sitä kaipasi päästä kuulemaan messun siten, että voi vaan kuunnella puhetta eikä tarvitse tulkkia. Aluksi epäröitiin, että viitsitäänkö lähteä kun tuuli niin kovaa ja oltiin epävarmoja onko turvallista kävellä ulkona. Kuitenkin Hannalle soitetun konsultaatiopuhelun jälkeen lähdettiin liikenteeseen –onneksi! Kaohsiung International Church oli todella mukava paikka. Saarna oli ihana ja oli mukavaa kun pystyi vaan kuuntelemaan. Monet seurakuntalaiset tulivat esittäytymään ennen ja jälkeen messun ja sitten vielä lähdettiin messun jälkeen syömään. Seurueeseemme kuului mun ja Marin lisäksi taiwanilainen mies ja nainen sekä japanilainen mies. Oli hienoa jakaa kokemuksia ja syödä herkullista ruokaa hyvässä seurassa :)


uudet kamut

tallanen kaveri loyty meidan vessasta sunnuntai-iltana....


Tällaista tänne kuuluu :)

<3: Maria 

1 kommentti: